Menu
Your Cart

ÚTMUTATÓ A FOGYASZTÓ SZERZŐDÉS ELÁLLÁSI JOGÁNAK ALKALMAZÁSÁHOZ

1. A szerződéstől való elállás joga

Jogában áll 14 napon belül indoklás nélkül elállni jelen szerződéstől.

Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap, mikor Ön vagy az Ön által jelölt harmadik személy, a fuvarozó kivételével, átveszi az árut (akkor érvényes, ha a megrendelésből származó áru egyben van visszaküldve), vagy amikor Ön vagy az Ön által jelölt harmadik személy, a fuvarozó kivételével, az utoljára kiszállított árut veszi át (akkor érvényes, ha a megrendelésből származó árut többszörire küldik vissza).

A szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről tájékoztasson bennünket az elállási űrlap kitöltésével, amelyet a megrendelés visszaigazolásában küldtünk meg. Amennyiben úgy kívánja, a www.gravirovane.sk weboldalunkon, az „Online szerződéstől való elállási űrlap” kitöltésével is elküldheti a szerződéstől való elálláshoz vagy bármely más egyértelmű elállási nyilatkozathoz szükséges nyomtatványmintát. Ha ezt a lehetőséget használja, a szerződéstől való elállás elfogadását haladéktalanul megerősítjük egy visszaigazoló e-mailben az online űrlapon megadott címre.

Az elállási határidő megmarad, ha az elállási határidő lejárta előtt értesítést küld a szerződéstől való elállás jogának gyakorlásáról.

A vevőt nem illeti meg elállási joga a szerződéstől, amelynek tárgya a fogyasztó különleges igényei szerint készült áru, méretre készült áru, kifejezetten egy fogyasztónak szánt áru értékesítése, olyan sürgős javítások vagy karbantartások elvégzése, amelyeket a fogyasztó kifejezetten kért az eladótól, avagy áruszállítás biztosítását.

2. A szerződéstől való elállás következményei

A szerződéstől való elállást követően minden, a szerződéskötéssel összefüggésben kifizetett összeget visszatérítünk, különös tekintettel a vételárat, termék árát és a szállítási költséget beleértve. Ez nem vonatkozik a többletköltségekre, ha az általunk kínált legolcsóbb normál szállítási módtól eltérő szállítási módot választotta. A befizetett összeget szükségtelen késedelem nélkül, legkésőbb a szerződéstől való elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük. A fizetés ugyanazzal a fizetési móddal történik, amelyet a fizetéshez használt, kivéve, ha kifejezetten nem egyezett bele egy másik fizetési módba, további díjak felszámítása nélkül.

A megvásárolt áru ellenértékének kifizetésére csak a visszaküldött áru címünkre történő visszaszállítása után, vagy az áru visszaküldését igazoló okmány bemutatása után kerül sor, amelyik előbb bekövetkezik.

Az árut legkésőbb a szerződéstől való elállási jog igénybevételének napjától számított 14 napon belül küldje vissza részünkre vagy személyesen hozza el címünkre. A határidő megőrzöttnek minősül, ha a 14 napos határidő lejárta előtt küldi vissza az árut.

Az áru visszaküldésének költségeit a vásárló viseli. Ezeknek a költségeknek az összege 5 EUR áfával együtt.

A vásárló felelős az áru értékének csökkenéséért, amely az áru jellegének, tulajdonságainak és funkcionalitásának megállapításához szükségestől eltérő kezelésből ered.